Working Holiday Yeni Zelanda


Yeni Zelanda Working Holiday Programı

Türkiye’den her yıl sadece 100 adayın katılabildiği Working Holiday programı yeni mezunlara Yeni Zelanda’da 12 aylık çalışma, gezme ve eğlenme izni vermektedir. Programda adaylar başvuru tarihine göre değerlendirilmektedir. İlk 100 kişi içinde yer almak için erken başvurmak önemlidir.

Working Holiday programına başvurmadan önce gerekli koşulları sağlayıp sağlamadığınızı öğrenmek, zaman kaybetmemeniz açısından büyük önem taşımaktadır. Working Holiday programına katılmak isteyen adayların başvuruları tarafımızdan yapılmaktadır.

Working Holiday programı ile Yeni Zelanda’ya giden adaylar, en fazla 6 ay eğitim alabilecekleri dil okullarına kayıt yaptırabilmektedirler. 12 ay yasal çalışma hakkı tanınan Working Holiday programında aynı işverenle en fazla 3 ay çalışma kuralı vardır. Hem tatil yapıp hem eğitim hem de çalışma fırsatının olduğu Yeni Zelanda Working Holiday programı ile yüksek yaşam standartlarının olduğu Yeni Zelanda’da etkili bir yaşam deneyimine sahip olabilirsiniz.

Working Holiday Programına kimler başvurabilir?

Yeni Zelanda Working Holiday programına;

  • - En az 18 yaşında veya 30 yaşından gün almamış olanlar,
  • - 4 yıllık lisans mezunları,
  • - IELTS sınavından en az 4,5 almış olanlar veya aşağıdaki üniversitelerin İngilizce eğitim veren bölümlerinden mezun olanlar, katılabilirler. Yeni Zelanda Working Holiday programına IELTS sınavından muaf olarak aşağıdaki üniversitelerin İngilizce bölümlerinden mezun olanlar sınavsız katılabilirler;
  •     Bilkent Üniversitesi,
  •     Çankaya Üniversitesi,
  •     Orta Doğu Teknik Üniversitesi,
  •     Bahçeşehir Üniversitesi,
  •     Boğaziçi Üniversitesi,
  •     İstanbul Şehir Üniversitesi,
  •     İstanbul Bilgi Üniversitesi,
  •     İstanbul Arel Üniversitesi,
  •     Koç Üniversitesi,
  •     Özyeğin Üniversitesi,
  •     Sabancı Üniversitesi,
  •     Yeditepe Üniversitesi,
  •     İzmir Ekonomi Üniversitesi,
  •     İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü,
  •     Yaşar Üniversitesi,

Working Holiday programı ile ülkemizi Yeni Zelanda’da temsil edecek adayların da sabıka kaydı bulunmaması veya seyahatlerini engelleyecek sağlık sorunlarının olmaması gerekmektedir.

Yurt dışında çalışma deneyimi ve İngilizce dil eğitimi imkânı sunan Yeni Zelanda Working Holiday programına katılacak adayların başarılı olabilmesi için özgüven ve disipline sahip olması, farklı bir kültüre çabuk adapte olabilmesi ve kişisel gelişim için uzun soluklu bir çalışma için özveride bulunabilmesi gerekmektedir.

Working Holiday programı ile Yeni Zelanda’da çalışma hakkı…

Yeni Zelanda Working Holiday programına katılan adaylar, tam zamanlı çalışma hakkına sahip olmaktadırlar. Programa katılan adaylar, çalışarak hem Yeni Zelanda seyahatlerini hem de yaşam masraflarını rahatlıkla karşılayabilmektedirler. Yeni Zelanda’da 2022 yılı için asgari ücret saat başı 21.20 NZ$. Haftalık 40 saat çalışan bir kişi haftada 848 NZ$, ayda 3392 NZ$ kazanmaktadır. Adaylar, el becerisi ve edinilen tecrübe sayesinde daha yüksek ücret kazanabilmektedir. Working Holiday adaylarının işe başlamadan önce IRD numaralarını almaları gerekmektedir. Danışmanlarımız IRD numarası başvurusunda adaylara yardımcı olmaktadır.

Working Holiday adaylarının dikkat etmesi gereken bir konuda aynı işveren ile en fazla 3 ay çalışabilecekleridir. Adayların nasıl iş bulacakları ve çalışma koşulları bilgisi danışmanlarımız tarafından oryantasyon eğitiminde verilmektedir.

Yeni Zelanda Working Holiday programına katılacak adayların Yeni Zelanda’ya gitmeden önce iş bulma zorunlulukları bulunmamaktadır. Adayların Yeni Zelanda’ya gitmeden öz geçmişlerini hazırlamaları ve iş bulma sitelerine kaydolmaları, iş bulma konusunda şanslarını artırmaktadır.

Yeni Zelanda’da konaklama

Yurt dışına çıkarken en önemli noktalardan biri kalacak yerin önceden ayarlanmış olmasıdır. Yaşam masraflarını hesaba katarak önceden yapılmış bir plan, ziyaret süresince keyifli bir tatil veya iş deneyimi yaşamak açısından büyük avantajlar sağlamaktadır.

Yeni Zelanda Working Holiday programına katılan adaylar aile yanında, özel öğrenci yurtlarında, öğrenci evlerinde veya daire kiralama gibi çeşitli konaklama imkânlarından faydalanabilmektedir.

Aile Yanı Konaklama: Aile yanı, yurt dışına ilk kez çıkacak olanlar için önce şehri tanıyıp daha sonra alternatif konaklama şekillerini keşfetmek açısından ideal bir konaklamadır. Genelde ülkeyi ve şehri keşfettikten sonra uzun süre kalacaklar paylaşmalı daire konaklamalarını tercih etmektedirler.

Aile yanı konaklama yeni Zelanda kültürünü ve yaşayış biçimini, bölgenin yerel insanları ile aynı evde kalarak deneyimlemek isteyen adaylar için ideal bir seçim olmaktadır. Aynı evde kalınan aile üyeleri ile İngilizce pratik yapma imkânının genelde yüksek olduğu bu konaklama türü düzenli ve konforlu imkânlar sunması açısından oldukça avantajlıdır.

Daire konaklaması: Bağımsız yaşamaktan vazgeçemeyen ve farklı uluslardan insanlarla aynı evde yaşayarak kültürel çeşitlilik atmosferinin olduğu bir ortamda kalmak isteyenlerin popüler seçimleri arasındadır.

Yeni Zelanda’da daire konaklamasında iki veya birkaç odadan oluşan evler bulmak mümkündür. Tek veya çift kişilik odaların bulunduğu dairelerde her isteğe uygun seçenekler bulmak oldukça kolaydır. Mutfak ve banyoların ortak kullanıldığı daire konaklamasında adaylar kendi yemeklerini kendileri hazırlamaktadır.

Yurtlar: Yeni Zelanda’da özel yurt imkânları bulunmaktadır. Tek kişilik veya paylaşımlı odaların bulunduğu yurtlarda banyolu odalar da bulunmaktadır. Özel yurtlar genelde kısa süreli konaklayacaklar tarafından tercih edilmektedir. Yüksek konforun sunulduğu özel yurtlarda diğer konaklama şekillerine göre daha yüksek ücretler talep edilmektedir.

Yeni Zelanda’da konaklama ile ilgili işlemlerinizde danışmanlarımız size gereken yardımı yapacaktır.

Yeni Zelanda’da İngilizce dil eğitimi

Uluslararası öğrenciler için güvenli bir öğrenim ortamının olduğu Yeni Zelanda, uluslararası öğrenciler için mükemmel eğitim fırsatları ve destek hizmetleri sunmaktadır. Yeni Zelandalılar sıcakkanlılıkları ve misafirperverlikleri ile tanınmaktadırlar. Yaşam standardının çok yüksek olmasının yanında diğer ülkelere oranla eğitim maliyetleri uygundur.

Yeni Zelanda’da Working Holiday programına katılan adaylar, 6 aya kadar bir İngilizce dil okulunda eğitim alma hakkına sahiptirler. Katılımcılar genellikle IELTS, akademik İngilizce veya iş İngilizcesi ile ilgili eğitimler almaktadırlar. Adaylar bu kurslardan elde ettikleri sertifika ve bilgileri Türkiye’ye döndüklerinde akademik hayatları ya da iş hayatları için kullanabilmektedirler. Modern eğitim olanaklarının sunulduğu Yeni Zelanda’da dil okulları öğrencilerinin İngilizce pratik yapma alanlarını genişletmek amacıyla çeşitli aktivite programları düzenlenmektedir. Yeni Zelanda’da İngilizce dil okulları öğrencilerine iş yerleştirmesi konusunda seminerler de vermektedirler. Working Holiday programına bir dil kursu ile başlamak ülkeye adapte olmak, çevre edinmek ve iş bulmanın en kolay yoludur.

Working Holiday Maliyetler

Yeni Zelanda’da Working Holiday programına katılacak adayların, Yeni Zelanda’ya seyahat, vize ve ilk birkaç ay yaşam masraflarını karşılayacak maddi imkanlarının olduğunu banka hesaplarında 7000 Yeni Zelanda doları ile göstermeleri ve belgelemeleri gerekmektedir. Bu miktar adayların Yeni Zelanda’ya seyahatleri sonrasında ilk bir kaç ay çalışmasalar bile yaşamlarını idame ettirecek kaynağı oluşturmaktadır. Katılımcılar vize onaylarından sonra banka hesaplarında gösterdikleri parayı çekip diledikleri şekilde harcayabilmektedirler.

Pasaport: Pasaportu bulunmayan adaylar, vize başvurusundan önce pasaport başvurusu yapmalıdırlar. Pasaport başvuruları için E-Pasaport web adresinden online randevu almak gerekmektedir. Pasaport ücretleri, pasaportun defter ücreti ve pasaportunuzun geçerlilik süresine göre değişen harç ücretinden oluşmaktadır. Yeni Zelanda Working Holiday programına katılmak isteyen adayların minimum 2 yıllık pasaport almalarını önermekteyiz.

Working Holiday programına katılan adaylar, Yeni Zelanda’da İngilizce dil okuluna da gidebilmektedirler. Adaylar, Working Holiday programı kapsamında 6 aya kadar bir dil okuluna kayıt olabilmektedirler. Danışmanlarımız okul seçimi, ücretleri ve kayıt işlemleri hakkında size yardımcı olacaklardır.

Sigorta: Yeni Zelanda Konsolosluğu vize başvurusunda bulunan adaylardan yurtdışı zorunlu seyahat sigortalarını yaptırmalarını istemektedir.

Yurtdışı çıkış harcı: Yurtdışına seyahat eden tüm Türk vatandaşlarından alınmakta olup, miktarı 15TL’dir. Pasaportunuz ile herhangi bir banka şubesinden veya havalimanındaki maliye bakanlığı veznelerinden bu harcı ödeyebilirsiniz. Pasaport kontrolde görevli memurlar yurtdışı çıkış harcınızın ödenip ödenmediğini kontrol edecektir.

Working Holiday maliyetleri ile ilgili tüm sorularınız için danışmanlarımız sizlere yardımcı olacaklardır.

Working Holiday Vize Başvurusu

Adaylarımızın Working Holiday vize başvurusu tarafımızdan yapılmaktadır. Vize başvurusunda bulunacak adayların, Yeni Zelanda’dan Türkiye’ye döndükten sonra en az 3 ay geçerliliği olan bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir. Programa katılmak isteyen adayların daha önceden Working Holiday’e başvurmamış olmaları, gidiş-dönüş biletlerini almış olmaları ve yeterli paralarının olduğunu gösteren belgeye sahip olmaları gerekmektedir. Yeni Zelanda Working Holiday vize başvurusu için gereken diğer belgeler hakkında danışmanlarımız size bilgi verecektir.

Working Holiday Seyahat Sigortası

Yeni Zelanda’da Working Holiday programları katılmak isteyen mezunların Yeni Zelanda’da kalacakları süre boyunca geçerli bir seyahat sigortasına sahip olmaları gerekmektedir. Adayların satın almaları gereken seyahat poliçesinin detaylılarını danışmanlarımızdan öğrenebilirler.

Working Holiday katılımcıları sadece acil tıbbi durumları karşılayan poliçeler alabilecekleri gibi seyahatleri süresince pasaport kaybetmeleri, bavullarını kaybetmelerini karşılayacak daha geniş kapsamlı poliçe satın almalarını öneririz.

Yeni Zelanda’ya seyahat

Yeni Zelanda Güney Yarım kürede bulunmakta ve Türkiye’ye uzaklığı aktarmalı olarak yaklaşık 20 veya 25 saat olarak değişiklik göstermektedir. Yeni Zelanda’ya Türkiye’den direkt uçuş bulunmamaktadır. Uçak bileti fiyatları tek yön yaklaşık 800 Euro civarında olmakta, gidiş-dönüş biletleri ise 1250 dolaylarında olmaktadır. Öğrencilerin gidiş-dönüş bileti almaları maliyeti bakımından daha avantajlıdır. Yeni Zelanda’ya uçuşlarda öğrencilerin aktarma saatlerine ve uçaklarının kalkış yerlerine dikkat etmeleri gerekmektedir. Normalde 20 KG olan bagaj hakkı, Yeni Zelanda’ya giden bazı havayolları tarafından 30 KG olarak belirlenmiştir. Öğrenciler, uçak biletlerini alırken mutlaka bagaj haklarını sormalıdırlar. Yeni Zelanda uçak biletinizi anlaşmalı olduğumuz turizm acentesi aracılığıyla alabilirsiniz.

Yeni Zelanda, coğrafyası, kültürü, en yaşanılır şehirler listesinde yer alan merkezleri, çalışma koşulları ve göçmenlik hakkının verilmesi gibi nedenlerle uzak bir ülke olmasına rağmen her yıl binlerce öğrenci ve göçmenin tercih ettiği bir ülkedir.

Yeni Zelanda Working Holiday Danışmanlık Hizmetlerimiz

  • Adaylara programın doğru ve eksiksiz bir şekilde anlatılması (alınan vize ile yapılıp, yapılamayacaklar, vize uzatma ve değiştirme koşulları, programın yasal sınırlılıklarının anlatılması),
  • Working Holiday programına başvuracak adayların programa kabul edilmeleri için belli bir seviyede İngilizce bilmeleri ve bunu ispatlamaları gerekmektedir. Danışmanlarımız adayların yabancı dil bilgilerinin tespitini yapmakta ve yabancı dil sınavlarına kayıtlarını yapmaktadırlar,
  • Working Holiday vize başvuru için gerekli belgelerin zamanında ve doğru bir şekilde düzenlenmesini sağlamak,
  • Yeni Zelanda konsolosluğu Working Holiday vizesine başvuracak adaylardan yurtdışı seyahat sigortalarını yaptırmaları gerekmektedir. Öğrencilerin tercih edebileceği birkaç seyahat sigorta seçeneği bulunmaktadır. Bu seçenekler arasından adaylara uygun poliçeleri sunmak,
  • Daha önce yurtdışında yaşamış adayların yaşadıkları ülkeden istemeleri gereken ek belgeler bulunmaktadır. Bu belgelerin temin edilmesi uzun sürebildiği için, adayların belgelerini zamanında tamamlamalarını sağlamak,
  • Sağlık muayenesine girecek adayların muayene randevularının alınması,
  • Adaylara geçici ya da kalıcı olarak konaklayabilecekleri alternatif konaklama şekillerinin sunulması,
  • Talep eden öğrencilere Yeni Zelanda’da ücretsiz dil okulu kaydı,
  • Yeni Zelanda’da adayların gidecekleri şehir için en uygun uçak biletlerinin sunulması,
  • Talep eden adaylar için havalimanı karşılamasının ayarlanması,
  • Adayların Yeni Zelanda IRD (vergi) numaralarının alınması,
  • Yeni Zelanda’da iş bulma oryantasyonu (Nasıl iş bulunur? Ne zaman, nereye başvurmalı? Nasıl CV hazırlanmalı?),
  • Adayların Yeni Zelanda’da kullanacakları banka hesaplarının açılması ve Türkiye’den para transfer yöntemleri (Türkiye’den ailelerin para gönderimi yapacakları vs.),
  • Yeni Zelanda’ya gidiş oryantasyonlarının yapılması (uçak aktarma, gümrük, pasaport işlemleri, yanlarında götürmeleri ve götürmemeleri gereken eşyalar hakkında bilgiler),
  • Türkiye’ye geri döndükten sonra vergi iadenizin alınması